09.07.2025
13:56
Усе про ремонт і будівництво
Меню сайта |
Категории каталога | |
|
Форма входа |
Поиск |
|
Друзья сайта |
Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
Главная » Статьи » Мои статьи |
Щоб вся покрівля була жорстко зв'язана, черепиці постачені з тильної сторони вушком з отвором або іншим пристосуванням для прив'язки їхнім дротом до крокв даху.
Рулонні бітумінозні матеріали. Раніше толь (або руберойд) уживали для покриття тільки другорядних будов. Але з тих пор, як велике поширення одержали плоскі дахи, попит на руберойд зріс. Толь покрівельний являє собою рулонний матеріал, виготовлений шляхом просочення покрівельного картону кам'яновугільними або сланцевими дегтевыми продуктами. Він різниться по товщині основи, тобто покрівельного картону (по масі в г на 1м2 картону), і характеру посипання-грубозернистої або піщаної. Випускають його в рулонах шириною 750 або Останнім часом у деяких країнах з'явилася м'яка покрівля, у якій картонна основа замінена скловолокном. Завдяки цьому збільшується її довговічність. З іншого боку, виникає небезпека, що полотно такої покрівлі може рватися, якщо наступити на вже готове покриття. Цей покрівельний матеріал випускають як у вигляді полотна (у рулонах), так і у вигляді ґонту (мал. 1.5). Полотно покривають подвійним або одинарним шаром бітуму. Робота з ним ведеться так само, як і зі звичайною м'якою покрівлею. Покриття ґонтом виробляється відповідно до прикладеного до нього інструкції.
Мастики покрівельні служать для наклеювання м'якої покрівлі. Розрізняють мастики бітумні для приклеювання битумокартонов (руберойду, пергаміну) і дегтевые для приклеювання дегтекартонов (толю посыпного й без посипання). Крім того, вони підрозділяються на холодні (бітумні), застосовувані без підігріву, і гарячі (бітумні й дегтевые), застосовувані в розплавленому виді. Гарячі мастики характеризуються маркою залежно від ступеня теплостійкості, обумовленою максимальною температурою, при якій мастика, що склеює два шари толю, не випливає при витримці на ухилі 45° Мастики різних марок змішувати не рекомендується. | |
Категория: Мои статьи | Добавил: neon3394 (28.12.2008) | |
Просмотров: 499 | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0 | |